5 tipuri de bacterii și microbi care se ascund în covorul tau

25/09/2022
5 tipuri de bacterii și microbi care se ascund în covorul și mocheta ta. Cum poți scăpa de "musafirii nepoftiți"?

În multe locuințe, covoarele sunt o parte integrantă, așa că fiecare gospodar trebuie să știe cum să le întrețină pe lângă curățarea în profunzime. Prin urmare, paraziții, bacteriile și microbii nu se mai pot ascunde în țesuturi și se evită provocarea de boli, în special la copii.

Ce insecte și paraziți pot trăi în covoare și mochete?

Există mai mulți factori care influențează apariția anumitor tipuri de dăunători în covoare. Există cel puțin cinci tipuri de bacterii și microbi care trăiesc în interiorul covoarelor și mochetelor, așa că curățarea în profunzime a acestora este importantă dacă locuiți într-o casă sau într-un apartament cu animale de companie. Bacteriile și microbii pot fi găsite în covoare în următoarele tipuri, printre cele mai comune insecte, paraziți și microorganisme:

  • Acarieni
  • Purici
  • Plosnite
  • Molii
  • Mucegaiurile care sunt bacterii si microorganisme daunatoare

Ar trebui să începeți să luptați pentru eliminarea dăunătorilor și a paraziților din covoare imediat ce observați prezența lor. Spalatorie Covoare Timisoara - Spalatoria TipTop, firmă specializata in curatenie, va recomanda sa ii contactati pentru a va asigura ca sunt tratati profesional si corespunzator.

Se recomanda ca covoarele si mochetele sa fie curatate in mod constant, cu produse complexe de curatat, la un curatator de covoare specializat Timisoara, pentru a preveni aparitia parazitilor si insectelor. Utilizarea produselor de curățare profundă îndepărtează praful, murdăria, larvele și ouăle de insecte, paraziții și alți contaminanți de pe covoare și covoare, precum și le dezinfectează. Iată 5 dintre cele mai cunoscute tipuri de bacterii și microorganisme dăunătoare oamenilor și care trăiesc în covoare și covoare:

1. Acarieni

Covoarele cu părul lung sunt mai predispuse să aibă acarieni, deoarece sunt mai greu de curățat și praful se depune mai adânc în substrat. Deși acarienii sunt inofensivi pentru oameni, excrementele lor pot provoca reacții alergice, strănut și tuse, în special la copii, deoarece ajung în aer din covoare și cuiburi.

Tratarea covoarelor de acarieni

A scăpa de acarieni de pe covoarele de acasă este posibil, dar nu este o sarcină ușoară, deoarece acești acarieni se reproduc rapid și trebuie să depui mult efort. Covoarele și carpetele infectate trebuie aspirate de mai multe ori cu mare grijă, camerele trebuie să aibă aer condiționat și trebuie folosit un dezumidificator pentru că acarienii iubesc umiditatea.

SpălătoriaTipTop este un centru de curățare a covoarelor din Timișoara, unde vă puteți curăța covoarele, mochetele și carpetele cu abur sub presiune și dezinfectanți, urmate de un proces de uscare amănunțit. În plus, detergenții pentru combaterea acarienilor sunt utilizați în spălătorie, precum și în mașinile automate de curățat covoare.

2. Purici

Puricii pot apărea chiar dacă nu aveți animale de companie acasă. Este posibil să le aduceți pe tălpile pantofilor și pe haine, sau să se infiltreze din apartamentele vecinilor care dețin animale de companie. În covoare și carpete, puricii pot fi ascunși cu ușurință, făcându-le să fie locurile preferate.

Deoarece puricii „adoră” mușcăturile dureroase, prezența lor nu va trece neobservată în casă, așa că este nevoie de o acțiune rapidă pentru a le preveni.

Cum să scapi de puricii de pe covor

Primul lucru pe care trebuie să-l faci când te lupți cu puricii din covor este să folosești un aspirator. Este important să aspirați de mai multe ori pe zi. Este mai bine să cumpărați un spray special pentru purici în cazurile în care covorul este foarte gros, deoarece aspiratorul nu poate ajuta întotdeauna. După pulverizare, ar trebui să frecați covorul cu o cârpă curată pentru a face spray-ul mai eficient. Este necesar să lăsați covorul într-o cameră ventilată timp de o zi după tratament, apoi să îl aspirați sau să îl curățați din nou.

Pentru a scapa de aceasta corvoada, cel mai bine este sa duceți covorul la o curățătorie profesională de covoare precum SpalatoriaTipTop Timisoara.

3. Ploșnițe

O ploșniță este o insectă mică, fără aripi, maro, iar prezența lor într-o casă nu promite niciun efect pozitiv pentru proprietarul casei. Ele mușcă și se hrănesc cu sângele oamenilor și animalelor de companie, care este una dintre principalele probleme cu ploșnițele de pat. Nu este neobișnuit ca aceste insecte să fie active în timpul nopții, în timp ce toată lumea doarme, deoarece nu le place lumina sau vibrațiile.

Cum să scapi de ploșnițele de pe covor

Aspirarea frecventă și baterea covorului afară, pe stradă, va ajuta dacă ploșnițele au pătruns adânc în covor. Multe gospodine recomandă pelinul ca un remediu popular bun pentru combaterea ploșnițelor în casă, deoarece este neatractiv pentru ploșnițe.

De asemenea, puteți duce covorul la o curățătorie chimică pentru un tratament de specialitate care vă va scăpa de ploșnițe.

Pentru a controla dăunătorii, puteți achiziționa praf, spray-uri, substanțe lichide, dar acestea nu sunt atât de eficiente. Motivul pentru aceasta este că aceste insecte pot fi găsite sub covoare sau în interiorul covoarelor, dar preferă să se ascundă în locuri obscure și întunecate de cele mai multe ori.

4. Molii

Molia este o insectă mică, maro sau neagră, care mănâncă blană, piele, pene, fibre naturale și alte organisme. În plus, larvele de molii au o formă alungită care se îngustează de la cap la coadă, o culoare maro deschis și fire de păr pe coadă, făcându-le periculoase pentru covoare și alte lucruri din casă. Este posibil ca moliile să intre în casă prin ferestre sau uși deschise, precum și să fie purtate de dumneavoastră sau de oaspeții dumneavoastră pe haine sau pantofi.

Cum să eliminați moliile de pe covor

Imediat după ce ai observat o molie în casa ta, trebuie să iei toate măsurile necesare pentru a o elimina definitiv. Sunt necesare mai multe zile de curățenie, aspirarea bine a tuturor covoarelor și curățarea podelelor din toate camerele, încercând să ajungeți în toate zonele greu accesibile ale mobilierului.

Cel mai bun mod de a elimina aceste larve este de a duce covoarele la o curățătorie chimică, unde vor fi tratate cu abur și produse chimice speciale.

Este important de reținut că aceste insecte se tem de lumină și se găsesc de obicei în locuri întunecate, cum ar fi sub mobilier sau în interiorul covoarelor.

5. Mucegai

Indiferent dacă aveți covoare naturale sau sintetice în casă, toate acumulează bacterii și microorganisme în timp. Dacă covorul este ud sau se află într-un loc cu umiditate ridicată, poate apărea mucegaiul. La fiecare câteva luni, puteți folosi soluții speciale pentru covoare pentru a le curăța în profunzime, care, deși nu sunt foarte eficiente, pot ajuta la îndepărtarea murdăriei și a bacteriilor dăunătoare.

Cum să îndepărtați mucegaiul de pe covor

Mucegaiul se înmulțește prin spori și acei spori plutesc prin aer și îi poți inspira, ajungând astfel în plămâni. Acestea pot provoca diferite afecțiuni, mai ales în cazul copiilor sau dacă aveți un sistem imunitar slăbit.

Pe piață există multe produse pentru îndepărtarea mucegaiului, și remedii populare precum oțelul, însă recomandarea este să efectuați o curățare în profunzime a covorului la o spălătorie profesională.

Echipamentele și detergenții speciali oferă covorului o curățare impecabilă și asigură totodată eliminarea bacteriilor și microorganismelor.

În concluzie, se poate spune că nimeni nu este imun la apariția diverșilor paraziți în casă (în special pe covoare), ceea ce poate cauza multe probleme. Principalul lucru este să răspundeți întotdeauna la aceste evenimente în timp util și să contactați specialiștii pentru a elimina cu atenție și eficient acești dăunători. Sfatul nostru este să duceți covoarele la o curățătorie profesională pentru a îndepărta paraziții, puricii, ploșnițele și alte insecte și microorganisme care trăiesc în covoare, carpete și mochete.

Mai multe detalii despre serviciile de curățenie găsiți în secțiunea Servicii curatare covoare Timisoara.

Dorim ca relatia noastra sa fie impecabila.

Spalatorie covoare Timisoara

Cei peste 10 ani de activitate in domeniul curatatoriei ne-au învățat că spălatul covoarelor cere profesionalism și dedicație. Investim în tehnologie și produse speciale de curățat.

Prestăm servicii de calitate, cu aparate profesionale de ultimă generație.Tot ce trebuie să faceți este să ne sunați! Noi venim și preluăm covoarele, le spălăm și vi le returnăm curate și parfumate!