Care este cel mai bun mod de a proteja și de a prelungi durata de viață a covoarelor tale?

23/11/2022
Care este cel mai bun mod de a proteja și de a prelungi durata de viață a covoarelor tale?

Soluția perfectă pentru un design cool, elegant și frumos este un covor. În ceea ce privește forma, dimensiunea, culoarea și textura, acestea variază foarte mult. În ciuda diferențelor lor, toate necesită îngrijire și curățare adecvată, indiferent de culoare, textură sau formă.

Covoarele sunt expuse în timp la murdărie, pete, mirosuri de la animale, mucegai și bacterii, toate acestea provocând deteriorarea țesăturii.

Din acest motiv, este extrem de important să luați măsuri pentru a-l proteja.

Păstrați covoarele curate aspirând regulat

Se recomandă aspirarea covoarelor în zonele cu trafic intens o dată sau de două ori pe săptămână. Atâta timp cât se află într-o zonă care nu este expusă traficului, va fi suficientă aspirarea o dată pe săptămână. Când acest lucru se face în mod regulat, praful, murdăria, părul de animale de companie și alte substanțe vor avea mai puține șanse să deterioreze fibrele.

În ciuda dimensiunilor lor mici, particulele de praf și murdărie pătrund în fibre și le deteriorează încet.

Aspirarea este mai mult o metodă de întreținere decât o tehnică de curățare profundă.

Covorul a fost expus la un mediu umed. Ce e de facut?

Covoarele din țesături naturale pot mucegăi dacă sunt expuse la umezeală, dar nu numai acestea. Aspirarea și ridicarea regulată vor menține țesătura covorului în stare bună. Această problemă poate fi rezolvată și prin utilizarea unui dezumidificator de aer.

Pentru o spălare și uscare corespunzătoare, apelați cât mai des posibil la o spălătorie profesionistă. Spălătoria de covoare TipTop din Timișoara vă poate ajuta ca covoarele dumneavoastră să fie ca noi.

Rotiți covoarele de sub mobilier

Intenționat sau nu, sub tot felul de mobilier se pun covoare mari. De la paturi la canapele, mese la scaune la dulapuri. Din cauza greutății pieselor de mobilier, rotirea regulată a covoarelor nu este tocmai ușoară, dar este imperativă. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să le scoateți de sub mobilier de fiecare dată când aspirați. La fel, covorul de sub mobilier face parte din acesta. A doua recomandare este să rotiți covoarele cel puțin în fiecare an. Fibrele de covoare sunt preferate de molii și alte creaturi care trăiesc în medii întunecate, liniștite și neaglomerate. Riscurile enumerate mai sus pot fi eliminate prin efectuarea regulată a acestor proceduri.

Faceți o programare pentru curățarea profesională a covoarelor

După cum am menționat mai sus, acestea nu sunt proceduri de curățare profundă, chiar dacă funcționează și oferă rezultate pe termen scurt.

Este recomandat să vă curățați covorul profesional la fiecare 9-12 luni la o curățătorie profesională de covoare. În cazul în care covorul este mai expus, este pătat cu orice substanță lichidă sau solidă, are păr de animale de companie sau are un miros neplăcut cauzat de mucegai sau alt factor, este crucial să le curățați imediat pentru a vă asigura că deteriorarea țesăturii este minimă.

Înainte de curățare, specialiștii noștri în curățarea covoarelor de la Spalatoria TipTop vă vor evalua covorul și vor determina cele mai eficiente soluții și metode de curățare pentru acesta, astfel încât să revină la fel de curat ca nou.

Va asteptam pe Str. Conac nr. 22, Dumbrăvița, Timis de luni până sâmbătă între orele 8:00-18:00 și la numărul de telefon: 0771 693 407.

Dorim ca relatia noastra sa fie impecabila.

Spalatorie covoare Timisoara

Cei peste 10 ani de activitate in domeniul curatatoriei ne-au învățat că spălatul covoarelor cere profesionalism și dedicație. Investim în tehnologie și produse speciale de curățat.

Prestăm servicii de calitate, cu aparate profesionale de ultimă generație.Tot ce trebuie să faceți este să ne sunați! Noi venim și preluăm covoarele, le spălăm și vi le returnăm curate și parfumate!