Cum să întreținem covoarele albe sau alte culori deschise

13/04/2023
Cum să întreținem covoarele albe sau alte culori deschise

Dacă ești un fan al culorii alb, atunci probabil că ai o mulțime de mobilier alb în casa ta. Și dacă aveți un covor alb acasă, atunci probabil că vă este greu să-l păstrați curat și strălucitor. Totuși, nu vă vom învinovăți și, cu siguranță, nu sunteți singurul în lupta pentru a vă menține albul curat și strălucitor. Această culoare semnifică pace, calm și liniște. Cu toate acestea, chiar și o mică pată nedorită de pe el poate distruge eleganța și liniștea albului.

Sigur, albul va aduce o notă de regal și lux casei dumneavoastră, dar poate avea și un efect opus dacă începe să arate ca o nuanță slăbită de galben. Acest lucru se va întâmpla dacă nu luați din când în când măsurile adecvate pentru a vă întreține covorul alb. Punem pariu că adesea vă întrebați cum reușesc cele mai bune hoteluri pe care le vizitați să-și păstreze covoarele atât de albe și strălucitoare. Nu vă îngrijorați, misterul covorului alb mereu atât de strălucitor este pe cale să fie rezolvat.

În această postare, vă oferim câteva sfaturi simple și la îndemână despre cum să întrețineți covoarele albe și să împiedicați apariția petelor și colorarea acestuia.


Eliminați petele de vin cât mai rapid

Dacă ați vărsat vin din greșeală pe covor, atunci este nevoie de unele măsuri de urgență pentru a remedia daunele. Va trebui să vă ocupați de aceasta cât mai repede posibil, deoarece nu doriți ca lichidul să se usuce. Amintiți-vă, dacă se usucă, se va instala și va fi greu de eliminat.

Așa că acționați rapid tamponând mai întâi covorul cu o lavetă sau burete, astfel încât să absoarbă cât mai mult lichid. Amintiți-vă să nu frecați, deoarece acest lucru nu va face decât să împrăștie petele și să deteriorați fibrele din covor.

După ce ați terminat, trebuie să vă grăbiți în bucătărie și să faceți o soluție din 2 căni de apă și o lingură de oțet alb și să tamponați ușor zona din nou cu această soluție.

După aceea, tot ce aveți nevoie este să tamponați ușor zona cu o cârpă uscată până când pata se îndepărtează complet.

Sfat suplimentar: puteți presăra sare pe petele de vin roșu proaspăt și apoi le puteți răzui ușor cu o perie cu peri moi, deoarece funcționează bine.

În cazul în care pata persistă, covorul trebuie curățat profesional cât mai curând. Pentru a avea un covor curățat care să arate ca nou, apelați la Spălătoria TipTop – Spălătorie profesională de covoare în Timișoara. Astfel vă veți bucura de un covor curat și împrospătat.


Scăpați de petele de ciocolată de pe covor

Dacă aveți copii acasă, mai mult ca sigur veți avea covorul pătat cu ciocolată din când în când. A scăpa de pată poate părea o experiență de coșmar, dar nu trebuie să fie așa. Creându-vă propriul dispozitiv de eliminare a petelor de ciocolată, nu aveți de ce să vă faceți griji. Din nou, acest lucru va necesita și o acțiune rapidă din partea dumneavoastră.

Primul pas ar fi să adăugați pur și simplu o linguriță de detergent pentru țesături (cu enzime) la o cană de apă și să tamponați pata cu un prosop de hârtie sau o cârpă.

Lăsați soluția pe pată timp de aproximativ o jumătate de oră și tamponați-o cu o cârpă umedă. Dacă este o pată încăpățânată, puteți folosi și peroxid de hidrogen nediluat.

Apoi, amestecați părți egale de oțet alb și apă și tamponați ușor zona din nou până când pata dispare.


Eliminați petele de ceai și cafea de pe covorul dumneavoastră

Aceasta este una dintre cele mai des întâlnite pete pe covoare. Pata sau inelul maro urât de la ceașca de cafea este un defect sfâșietor pentru proprietarii de covoare albe. Pentru a scăpa de acestea este un proces rapid și acesta presupune să te întorci din nou în bucătărie.

Ca prim pas, va trebui să faceți o pastă din bicarbonat de sodiu și apă. Pregătiți pasta în cantitatea în funcție de dimensiunea petei. (Consistența trebuie să fie ca cea a pastei de dinți.)

Apoi, aplicați această pastă cu o cârpă curată și moale peste pată și lăsați-o să acționeze timp de 15 minute.

În cele din urmă, tamponați-l ușor cu o cârpă umedă până când pata se desprinde și ați terminat.


Eliberați petele de grăsime de pe covorul dumneavoastră

Petele de grăsime sunt cele mai grave, deoarece sunt înspăimântătoare și lipicioase. Cu toate acestea, a scăpa de urmele de grăsime sau ulei de pe covorul dumneavoastră alb nu a fost niciodată mai simplu. Doar urmați pașii menționați mai jos pentru un covor curat.

Peste petele de grăsime se presară cu generozitate amidon de porumb și se lasă timp de aproximativ 20 de minute.

După ce ați făcut asta, scoateți aspiratorul și folosiți-l peste zona grasă și voila! Încercați să căutați pata acum și punem pariu că nu o veți putea găsi.


Reduceți petele de cerneală de pe covor

Vă puteți imagina asta? O pată mare (sau mică) de culoare albastră chiar în centrul covorului care vă înțeapă ochiul de fiecare dată când îl vedeți? Dacă suferiți de această traumă de fiecare dată când vă uitați la covorul dumneavoastră pătat de cerneală, atunci este timpul să acționați ACUM.

Luați o sticlă de fixativ și folosiți-o direct peste pată. Urmează-o prin tamponare/periere ușoară până când pata dispare.

Alternativ, puteți încerca să utilizați lapte sau un amestec de suc de lămâie și sare în loc de fixativ și lăsați-l acolo câteva minute și tamponați-l cu o cârpă umedă până când pata dispare.


Concluzie

Să recunoaștem – cu toții am visat să deținem cel puțin o piesă de mobilier alb pentru a adăuga un strop de măreție casei noastre, dar nu am avut niciodată curajul să o facem. Majoritatea oamenilor se feresc să cumpere covoare albe și alte tapițerii și mobilier alb, deoarece întreținerea poate fi o adevărată povară. Dar, având acum la dispoziție sfaturile menționate mai sus, nu mai trebuie să fiți intimidat de gândul de a cumpăra un covor alb de vis, deoarece curățenia lui va fi cu siguranță ușoară.

În cazul în care petele persistă sau doriți o curățare în profunzime a covoarelor, Spălătoria TipTop - Curățătorie profesională de covoare în Timișoara este alegerea perfectă. La noi veți avea parte de o curățare specifică fiecărui tip de covor, și vă veți bucura de covoare curate și reîmprospătate.

Dorim ca relatia noastra sa fie impecabila.

Spalatorie covoare Timisoara

Cei peste 10 ani de activitate in domeniul curatatoriei ne-au învățat că spălatul covoarelor cere profesionalism și dedicație. Investim în tehnologie și produse speciale de curățat.

Prestăm servicii de calitate, cu aparate profesionale de ultimă generație.Tot ce trebuie să faceți este să ne sunați! Noi venim și preluăm covoarele, le spălăm și vi le returnăm curate și parfumate!