Curățarea cu abur vs curățarea chimică uscată a covorului sau a altor tapiterii

30/05/2023
Curățarea cu abur vs curățarea chimică uscată a covorului sau a altor tapiterii

Există două metode de curățare profesională a covoarelor utilizate în mod obișnuit - curățarea cu abur (extracție cu apă caldă) și curățarea chimică uscată. Aici vom explora diferențele și beneficiile curățării cu abur în comparație cu curățarea chimică uscată.


Vara, sezonul căldurii și al pantofilor murdari care lasă pete și murdărie pe covoarele tale, a sosit. Potrivit experților, menținerea corespunzătoare a covorului dumneavoastră în timpul verii vă va ajuta să păstrați aspectul său original cât mai mult timp posibil și poate îmbunătăți calitatea aerului din locuința dumneavoastră.


În plus față de aspirarea săptămânală și curățarea petelor, experții recomandă curățarea covoarelor de către un serviciu profesional o dată la maximum 12 luni, mai ales în timpul verii, când activitatea și utilizarea intensă a covoarelor poate duce la acumularea de murdărie și bacterii. Alegerea între curățarea cu abur și curățarea chimică uscată depinde de preferințele personale și de necesitățile specifice ale covoarelor dumneavoastră.


Curățarea cu abur a covoarelor

Cunoscută și sub numele de extracție cu apă caldă, această metodă de curățare funcționează prin forțarea apei calde în covor folosind un jet de pulverizare cu presiune ridicată, urmată de aspirarea apei.


Această metodă este de obicei realizată cu ajutorul unei mașini speciale sau a unei mașini portabile. Tehnicianul de curățare cu abur va:

  • aspira covorul pentru a îndepărta orice praf sau murdărie de suprafață
  • trata petele și urmele cu un agent de curățare
  • utiliza un spray prealabil pentru a reduce tensiunea superficială a covorului


Aceasta permite apei calde să pătrundă mai eficient în fibre, asigurând o curățare mai profundă.

Timpul de uscare după un tratament de extracție cu apă caldă poate varia, dar cu o ventilație adecvată, în general durează între 6 și 8 ore.

Dacă covorul tău necesită mai mult de 24 de ore pentru a se usca, tehnicianul nu a extras suficientă apă în timpul procesului de curățare.


Curățarea chimică uscată a covoarelor

În ciuda numelui, această metodă folosește totuși puțină apă, dar într-o cantitate mai mică decât curățarea cu abur.

La fel ca în cazul curățării cu abur, tehnicianul va:

  • aspira covorul pentru a îndepărta orice praf sau murdărie de suprafață.
  • aplica o soluție de curățare chimică uscată pe bază de solvenți și apă pe covor. Această soluție este formulată pentru a descompune fibrele covorului, eliberând orice reziduu acumulat care captează murdăria în fibre, permițând extragerea acesteia


Această metodă utilizează o mașină echipată cu discuri rotative care se rotesc la viteză mare pe covor, absorbând murdăria.

Discurile sunt realizate din bumbac absorbant care este înmuiat într-o soluție de apă caldă și soluție de condiționare. Acestea sunt schimbate în timpul procesului de curățare pe măsură ce se murdăresc.

Curățarea cu abur și curățarea chimică uscată au beneficii diferite.

Curățarea chimică uscată lasă covorul suficient de uscat pentru a fi întins imediat și se va usca complet în mod normal în decurs de 2 ore, ceea ce este util pentru un covor amplasat într-o zonă cu trafic intens.


Deci, verdictul este clar!

Mulți producători de covoare recomandă curățarea cu abur ca metodă preferată pentru întreținerea și prelungirea duratei de viață a covorului tău.

Pentru întreținerea generală, curățarea chimică uscată este rapidă și eficientă, însă reprezintă doar o curățare superficială.

Pentru o tratare profundă și completă a covoarelor, curățarea profesională cu abur este cea mai bună soluție.


Spălătoria TipTop din Timișoara vă va oferi cel mai bun serviciu de curățare cu abur a covoarelor. Folosim echipamente de top și produse de curățare cu abur 100% non-toxice și prietenoase cu mediul înconjurător. Acest lucru înseamnă că veți obține un covor proaspăt și curat, fără substanțe chimice care ar putea afecta copiii, familia și animalele de companie.


Aspirarea regulată ajută la îndepărtarea particulelor libere, dar nu poate realiza o curățare profundă precum cea realizată de o curățătorie profesională cu abur a covoarelor.

O curățare profesională nu numai că îți face covorul să arate nou, dar ajută și la prelungirea duratei de viață a acestuia, îmbunătățind în același timp calitatea aerului din locuința ta.

Dorim ca relatia noastra sa fie impecabila.

Spalatorie covoare Timisoara

Cei peste 10 ani de activitate in domeniul curatatoriei ne-au învățat că spălatul covoarelor cere profesionalism și dedicație. Investim în tehnologie și produse speciale de curățat.

Prestăm servicii de calitate, cu aparate profesionale de ultimă generație.Tot ce trebuie să faceți este să ne sunați! Noi venim și preluăm covoarele, le spălăm și vi le returnăm curate și parfumate!