Greșeli de evitat atunci când cumpărați covoare pentru casa dumneavoastră

26/02/2023
Greșeli de evitat atunci când cumpărați covoare pentru casa dumneavoastră

Cumpărarea unui covor pentru casa dumneavoastră nu este o achiziție de rutină; unii oameni poate cumpăra un covor doar o dată sau de două ori în viață! Ca atare, este posibil ca cineva să nu știe de unde să înceapă și chiar să fie confuz de întregul proces de cumpărare a covoarelor. Cu siguranță doriți să evitați să ajungeți cu un covor care nu se potrivește stilului sau nevoilor dumneavoastră de viață.

Înainte de a începe acest proces de cumpărare a covoarelor, asigurați-vă că vă educați folosind vastele informații disponibile pe Internet despre diferitele tipuri de covoare de pe piață. De exemplu, o considerație simplă atunci când cumpărați un covor este dacă preferați fibrele naturale sau sintetice. În afară de tipul de fibră, există mulți alți factori care vă pot influența achiziția. Considerăm că este întotdeauna recomandabil să intri într-un magazin de covoare sau chiar să faci cumpărături online, să fii înarmat cu cunoștințele adecvate înainte de a lua decizia finală.

Acest articol subliniază și alte greșeli comune pe care ar trebui să le evitați atunci când cumpărați un covor nou:

Alegerea dimensiunii greșite a covorului

Selectarea unei dimensiuni de covor poate părea simplă inițial, dar alegerea unei dimensiuni de covor care se va potrivi perfect cu spațiul vizat și cu mobilierul este mult mai mult decât se vede. Una dintre cele mai mari greșeli pe care le puteți face este să cumpărați un covor prea mic pentru acea zonă. Un covor ar trebui să fie o parte unificatoare a camerei care ancorează mobilierul și aduce camera împreună. Un covor prea mic pentru o cameră tinde să disjungă spațiul, făcându-l să se simtă incomplet. Mai jos sunt câteva sfaturi utile atunci când alegeți un covor pentru un anumit spațiu.

Covoare pentru dormitor

Există o opțiune comună atunci când vine vorba de a vă decora dormitorul cu un covor. Cu patul ca piesă centrală, alegeți un covor unde două treimi din patul dumneavoastră se afla deasupra covorului. Pentru acest aspect, dimensiunile tipice ale covoarelor sunt de 2,5 m pe 3 m sau 3 m pe 3,5 m, care sunt plasate orizontal sub pat.

Dacă aspectul dormitorului dumneavoastră este asimetric și este posibil ca un covor să nu se potrivească, luați în considerare alegerea a două covoare care să fie amplasate pe fiecare parte a patului.

Covoare pentru sufragerie

Pentru sufragerie, alegerea unei dimensiuni în funcție de suprafață urmează aceleași reguli ca și în dormitor, unde puteți avea doar picioarele din față ale mobilierului pe covor. O altă opțiune este să aveți toate picioarele de mobilier așezate pe covor, dar în funcție de dimensiunea sufrageriei dumneavoastră, acest lucru ar putea necesita un covor destul de mare.

De asemenea, puteți opta pentru un covor mai mic, care să acopere doar zona în care măsuța de cafea este amplasată pe covor. Cu toate acestea, puteți risca ca un covor mic să vă facă spațiul să pară și mai mic.

Covoare pentru zona de dining

Pentru zonele de dining, există o regulă simplă de urmat. Asigurați-vă că covorul ales poate găzdui masa, precum și toate scaunele de luat masa. Această regulă se aplică pentru toate formele de mese!

Este posibil ca covoarele cu aspect similar să NU fie la fel

Aceasta este o greșeală comună făcută de mulți care fac prima lor achiziție de covor. Covoarele care arată similar nu sunt neapărat de aceeași calitate. Ele pot diferi în ceea ce privește tipul de fibră, stil, garanții și construcție. Cu o tehnologie avansată proeminentă în această industrie, covoarele fabricate la mașină sunt făcute să arate ca covoare persane, orientale, turcești sau antice.

S-ar putea să fiți influențat de covoare cu prețuri foarte reduse, care arată ca covoarele tradiționale țesute manual, dar asigurați-vă că citiți literele mici înainte de a lua o decizie. Nu este absolut nimic în neregulă cu o alternativă mai ieftină, dar ar trebui să fiți cel puțin la curent cu acest aspect.

Alegerea unui covor care nu se potrivește stilului de viață

Stilul de viață pe care îl duceți și mediul din gospodăria dumneavoastră joacă un rol esențial în alegerea covorului.

De exemplu, o gospodărie cu animale de companie poate dori să ia în considerare covoare care au proprietăți rezistente la pete. Deși acest lucru nu previne neapărat apariția urinei de animale de companie pe covor, rezistența la pete ajută la curățarea acestora, astfel încât să aveți ocazia să le eliminați înainte ca acestea să devină pete permanente. A avea animale de companie în casă ar trebui să influențeze și culoarea pe care o alegeți pentru covor. O culoare de covor care seamănă cu culoarea animalului de companie poate ajuta la camuflarea șopronelor de blană și chiar la ascunderea murdăriei cu mai mult succes.

O altă considerație este dacă aveți o familie numeroasă cu mulți copii, unde vă puteți aștepta la trafic pietonal mare și la o posibilitate mai mare de scurgeri de alimente și băuturi. Într-un astfel de scenariu, poate doriți să luați în considerare un covor care poate rezista la niveluri ridicate de trafic pietonal și care are o capacitate crescută de a rezista la pete.

Ignorați stratul de bază al covorului

Vă puteți pune întrebarea „Merită să cheltuiți bani pe ceva ce nici nu puteți vedea?” Indiferent de tipul de covor pentru care decideți în cele din urmă și de ce tip de podea va fi așezat covorul, ”stratul de bază” al covorului este important din mai multe motive:

Evitați alunecarea

Un strat de bază pentru covor bun și fiabil fixează covorul pe loc și îl împiedică să alunece. Chiar dacă picioarele mobilierului dumneavoastră țin covorul pe loc, fără un strat de bază, covorul este susceptibil să se miște, ceea ce duce la ondulații și crează pericole de împiedicare.

Prelungește durata de viață a covorului tău

Deși stratul de bază poate să nu prezinte nicio valoare estetică, acesta servește scopului de a absorbi impactul inevitabil al traficului pietonal. Acest lucru scade consecutiv impactul asupra covorului în sine. Pe lângă creșterea nivelului de confort al utilizării covorului, stratul de bază ajută la protejarea acestuia și, prin urmare, prelungește durata de viață a covorului.

Protecția podelei

Multe covoare au baze aspre și atunci când aveți podele de marmură sau parchet acasă, aceste suprafețe aspre pot provoca zgârieturi pe podele. O altă problemă cu care vă puteți confrunta atunci când nu aveți un strat de bază calitativ este transferul culorii de pe covor pe podea. Un strat de bază pentru covor oferă un strat protector între covorul dumneavoastră și podeaua pe care se află.

Curățați-vă covoarele profesional

Aspirarea de rutină a covoarelor dumneavoastră este imperativă. Acest lucru evită acumularea de murdărie și contaminanți care ar putea afecta aspectul general al covorului.

Cu toate acestea, aspirarea nu este suficientă pentru a îndepărta orice particule de hrană, păr de animale de companie și alte particule de mizerie care sunt potențial încorporate adânc în covorul dumneavoastră. Acești contaminanți ascunși pot face din covor un teren ideal de reproducere pentru germeni, bacterii și acarieni. Nevăzuți cu ochiul liber, acești poluanți pot face ca covorul să-și piardă strălucirea și se dovedesc a fi un pericol pentru sănătate și pentru mediul interior de viață.

Este recomandat să vă curățați profesional covoarele de cel puțin două ori pe an de către specialiști profesioniști în spălarea covoarelor pentru a evita astfel de probleme și pentru a menține covorul în cea mai bună formă. Spălătorie covoare Timișoara – Spălătoria Tip Top vă stă la dispoziție cu servicii de curățare profesională a covoarelor în Timișoara și în zonele limitrofe.

Dorim ca relatia noastra sa fie impecabila.

Spalatorie covoare Timisoara

Cei peste 10 ani de activitate in domeniul curatatoriei ne-au învățat că spălatul covoarelor cere profesionalism și dedicație. Investim în tehnologie și produse speciale de curățat.

Prestăm servicii de calitate, cu aparate profesionale de ultimă generație.Tot ce trebuie să faceți este să ne sunați! Noi venim și preluăm covoarele, le spălăm și vi le returnăm curate și parfumate!