Greșeli frecvente pe care proprietarii de case le fac cu covorul lor

15/01/2023
Greșeli frecvente pe care proprietarii de case le fac cu covorul lor

Unul dintre cele mai îndrăgite tipuri de podele pentru casă este covorul. De la fibre moi la căldură confortabilă în timpul iernii, covorul este greu de învins pentru mediul de acasă relaxant și confortabil pe care îl creează. Cu toate acestea, aceste podele de pluș se descurcă și cu cota lor echitabilă de daune. Covorul este călcat în mod constant de familia dvs., pătat de cafea și alte băuturi și lovit de animalele dvs. de companie. Pentru a vă ajuta să mențineți funcționalitatea și aspectul covorului dvs., evitați greșelile comune de întreținere a covorului de mai jos.


Curățarea sau frecarea energică a covorului

Mulți proprietari cred că frecarea sau curățarea energică a covoarelor va ajuta la îndepărtarea petelor. Cu toate acestea, de multe ori nu este cazul - în realitate, curățarea covorului cu o perie de curățat sau o cârpă va împinge moleculele mai în jos, exacerbând deteriorarea fibrelor. Puneți peria jos și încercați să ștergeți ușor covorul cu un prosop alb.


Nu achiziționați covorașe pentru intrare sau covoare pentru exterior

Murdăria, zăpada, sarea, frunzele și apa sunt elemente comune din exterior care pot fi ușor târâte în casa ta. Ajutați la protejarea covorului din interior cu un simplu covoraș sau covor pentru exterior. Un covoraș sau un covor va opri murdăria și resturile mari de la ușă, astfel încât să nu fie urmărite în interior, unde vă vor păta covoarele curate. Cele mai eficiente locuri pentru a pune covorașe sau covoare protectoare sunt zonele de mare utilizare în care casa dumneavoastră primește cel mai mult trafic pietonal - aceste zone ar putea fi lângă ușile de intrare, scări, holuri, bucătărie, cum doriți. Cu ajutorul unui simplu covoraș sau covor pentru exterior, puteți crește mult durata de viață a covoarelor dumneavoastră.


Aspirarea prea des sau prea rar

Deși aspirarea poate fi o sarcină obositoare, prea des sau prea rar poate deveni o problemă pentru covoarele tale. Vă recomandăm să vă aspirați covoarele cel puțin o dată pe săptămână, iar dacă locuința dumneavoastră are animale de companie sau copii, luați în considerare să aspirați o dată la două-trei zile. Nu lăsați aparențele să vă păcălească - nu toată murdăria este vizibilă cu ochiul liber. Între fibrele din covor se află miliarde de particule de ulei, praf și particule de murdărie care pot rămâne ascunse luni de zile. Curățarea și aspirarea regulată a covorului vă vor ajuta să mențineți fibrele curate și culoarea naturală pe termen lung.


Încercați să curățați covoarele murdare cu metode ”DIY”

Când vine timpul să curățați în profunzime covorul, vă recomandăm să contactați un profesionist. Spălătorie de covoare Timișoara – Spălătoria TipTop vă poate ajuta să aveți un covor curățat în profunzime și corect, la un preț corect. Deși abordarea „do-it-yourself” este cea pe care mulți proprietari o adoptă, fiți conștienți de faptul că dacă șamponați prea mult, udați prea mult sau nu vă protejați covorul umed de mobilă, puteți provoca mai mult rău decât bine. Există mai multe erori frecvente pe care oamenii le fac atunci când încearcă să-și curețe în profunzime propriile covoare:

  • Suprașamponarea: Aceasta duce la acumularea de reziduuri de săpun care vă va transforma covorul într-un magnet de murdărie.
  • Udarea excesivă: Udarea excesivă creează decolorare, micșorare, mucegai și probleme de mucegai.
  • Neîndepărtarea mobilierului: Lăsarea mobilierului pe covorul umed poate duce la formarea de pete de la coloranții utilizați pe mobilier.
  • Folosirea unui deodorizant greșit pentru covoare: Multe deodorante pentru covoare cumpărate de la magazin funcționează pentru a masca mirosul covoarelor murdare, dar puțini, dacă există, îl pot elimina cu adevărat de la sursă. Pe lângă faptul că nu abordează sursa mirosului, deodorizantele pentru covoare lasă adesea în urmă reziduuri care sunt aproape imposibil de îndepărtat doar cu aspirarea standard. Aceste reziduuri pot atrage praf, murdărie și chiar mai multe mirosuri pe covorul tău.

Cu aceste sfaturi simple și ușoare, veți avea tot ce aveți nevoie pentru a vă păstra covorul protejat de cele mai comune tipuri de pete. Când problemele devin prea dificile pentru remedierea lor acasă, contactați profesioniștii pentru curățarea covoarelor în profunzime. Apeleaza la Spalatoria TipTop - curatatorie covoare Timisoara si asigura-i casei, copilului si familiei tale un mediu curat și sanatos.

Va asteptam pe Str. Conac nr. 22, Dumbrăvița, Timis de luni până sâmbătă între orele 8:00-18:00 și la numărul de telefon: 0771 693 407.

Dorim ca relatia noastra sa fie impecabila.

Spalatorie covoare Timisoara

Cei peste 10 ani de activitate in domeniul curatatoriei ne-au învățat că spălatul covoarelor cere profesionalism și dedicație. Investim în tehnologie și produse speciale de curățat.

Prestăm servicii de calitate, cu aparate profesionale de ultimă generație.Tot ce trebuie să faceți este să ne sunați! Noi venim și preluăm covoarele, le spălăm și vi le returnăm curate și parfumate!