Îndepărtarea petelor de pe covoare: Mituri care pot cauza mai mult rău decât bine

01/11/2023
Îndepărtarea petelor de pe covoare: Mituri care pot cauza mai mult rău decât bine

La Spălătoria TipTop din Timișoara, ne confruntăm adesea cu situații în care proprietarii au încercat să îndepărteze petele de pe covoare, dar doar au înrăutățit situația. Această problemă survine din cauza miturilor legate de curățarea covoarelor și îndepărtarea petelor care circulă în rândul oamenilor. Cu toate că aceste mituri nu au fost create cu intenții nelegitime sau pentru a face covoarele aproape imposibil de curățat, ele trebuie demontate și, mai important, ignorate de către proprietarii de case care se confruntă cu pete sau au nevoie de curățare a covoarelor.

Pentru a atinge acest obiectiv, am considerat că ar fi util să evidențiem câteva dintre miturile mai comune legate de curățarea covoarelor și îndepărtarea petelor care circulă în continuare. Unele dintre aceste mituri există de ceva vreme și au fost respinse de multe ori de către profesioniștii în curățarea covoarelor în articole sau postări de blog, dar, dintr-un motiv oarecare, ele persistă, așa că să încercăm să corectăm acest aspect.


1. Așezarea sării pe o pată de pe covor

Dacă pata este cauzată de lichide, sarea poate absorbi parțial lichidul; cu toate acestea, este puțin probabil să absoarbă tot. Acest lucru înseamnă că veți rămâne cu un reziduu sărat în fibrele covorului, care poate fi și mai dificil de îndepărtat decât petele originale.


2. Frecarea cu putere a petei pentru a o îndepărta

Reacția noastră automată atunci când vărsăm ceva pe un covor este să frecăm pata de parcă viața noastră ar depinde de îndepărtarea ei. Problema aici, în special pentru covoare, este că frecarea energică va face ca pata să devină mai greu de îndepărtat, deoarece acțiunea de frecare împinge pata mai adânc în fibre. Ștergeți pata, nu o frecați. Folosiți un material absorbant și tamponați zona.


3. Turnarea vinului alb peste vinul roșu

Acest mit clasic a dus la agravarea multor pete de vin. Adevărul este că orice lichid transparent, inclusiv apa, va dilua o pată de vin roșu. Problema cu vinul alb este că va provoca la fel de mult lipici și daune fibrelor ca vinul roșu, așa că folosiți apă și păstrați vinul alb pentru oaspeții dumneavoastră!


4. Curățarea cu aburi a covoarelor le face să se micșoreze

În cazuri rare, un covor se poate micșora, însă acest lucru nu se întâmplă din cauza curățării cu aburi, ci pentru că a fost curățat cu substanțe chimice nepotrivite sau a fost frecat prea viguros. Dacă aveți îndoieli, apelați la serviciile unei companii profesionale de curățare a covoarelor pentru a le curăța cu aburi.


5. Bătătoarele din aspiratoare uzează covoarele

Aspirarea este esențială pentru menținerea covoarelor curate, iar bătătoarea este o parte importantă a acestui proces. Bătătoarea eliberează particulele de murdărie din fibre, iar dacă utilizați un aspirator de calitate, nu ar trebui să provoace uzură deloc.


6. Toate soluțiile de curățare a covoarelor disponibile în comerț sunt sigure

Nu credeți tot ce vedeți la televizor. Prin asta, ne referim la reclame, pentru că mulți oameni cred că dacă ceva este promovat la TV, trebuie să fie sigur pentru utilizarea pe covoarele lor. Trebuie să fiți extrem de precaut în utilizarea oricărei soluții de curățare a covoarelor fără a o cerceta mai întâi și fără a ține cont de materialul fibrelor covoarelor dumneavoastră.


7. Înălbitorul diluat va îndepărta petele dificile

Înălbitorul diluat poate fi potrivit pentru îndepărtarea petelor de pe haine albe, dar pentru orice altceva, ar trebui evitat, în special pe covoare. Există multe soluții sigure și recomandate pentru curățarea covoarelor disponibile care evită necesitatea utilizării înălbitorului, care pe lângă decolorare, poate distruge fibrele.


8. Curățătoriile de covoare profesioniste sunt costisitoare

Greșit, și în plus, există multe pete și sarcini de curățare a covoarelor care pot fi rezolvate doar de către curătoriile de covoare profesioniste. Indiferent de cât v-ar putea costa, va fi semnificativ mai puțin decât prețul unui covor nou, deoarece cel actual trebuie înlocuit mult mai devreme decât ar fi trebuit din cauza petelor.


Acum că miturile au fost demontate, este important să aveți încredere în profesioniștii în curățarea covoarelor pentru a vă ajuta să păstrați covoarele în cea mai bună stare posibilă. La Spălătoria TipTop din Timișoara, suntem aici pentru a vă oferi servicii profesionale de curățare a covoarelor în Timișoara și pentru a vă ajuta să mențineți covoarele în cea mai bună formă posibilă, fără a cădea în capcanele miturilor legate de curățarea covoarelor. Când aveți probleme cu petele sau aveți nevoie de servicii de curățare a covoarelor, apelați la profesioniștii noștri pentru rezultate excelente.

Dorim ca relatia noastra sa fie impecabila.

Spalatorie covoare Timisoara

Cei peste 10 ani de activitate in domeniul curatatoriei ne-au învățat că spălatul covoarelor cere profesionalism și dedicație. Investim în tehnologie și produse speciale de curățat.

Prestăm servicii de calitate, cu aparate profesionale de ultimă generație.Tot ce trebuie să faceți este să ne sunați! Noi venim și preluăm covoarele, le spălăm și vi le returnăm curate și parfumate!