Strategii pentru prevenirea pătării covoarelor cauzată de animalele de companie

01/10/2023
Strategii pentru prevenirea pătării covoarelor cauzată de animalele de companie

Animalele de companie sunt o parte importantă a multor familii. În timp ce aduc multă dragoste și bucurie într-o casă, aduc și multă murdărie și alergeni care pot duce la mai multe responsabilități de curățare. Covorul, în special, poate suporta cea mai mare parte a uzurii și a deterioării cauzate de animalele de companie. Fie că vă confruntați cu accidente ale animalelor de companie sau pur și simplu cu murdăria și solul suplimentar pe care un animal de companie îl poate aduce, puteți minimiza petele de pe covor în diverse moduri.


Investiți în prevenirea petelor

Puteți folosi două metode pentru a preveni petele de pe covor cauzate de animalele de companie înainte să se întâmple: alegerea tipului potrivit de covor și investiția în protecția împotriva petelor.


Schimbareacovorului

Dacă sunteți deja în căutarea unui covor nou, optați pentru covoare care sunt create pentru casele cu animale de companie. Covoarele realizate din fibre de nailon sunt adesea mai rezistente la pete decât alte opțiuni de fibre, ceea ce înseamnă că aceste covoare sunt mai ușor de curățat. Puteți găsi chiar covoare care sunt preacoperite cu un protector de pete, ceea ce va împiedica petele de animale de companie să pătrundă adânc în țesătura covorului și să devină permanente.


Opțiuni de protecție a covoarelor

Aveți și alte opțiuni dacă nu aveți în plan să înlocuiți covorul actual. Protecția împotriva petelor se aplică înainte ca o pată să aibă șansa să apară și poate fi utilizată pe orice tip de covor. Protecția pătrunde în fibrele covorului și creează o barieră astfel încât petele să nu poată fi absorbite de covor.


Deși frecvența aplicării poate varia în funcție de marcă, o regulă generală este să reaplicați protectorul cel puțin anual pentru a asigura cea mai mare capacitate de respingere a petelor.


Gestionați zonele critice

Multe pete apar în timp din cauza acumulării de sol și păr de animale de companie în covor. Tehnicile corecte de întreținere și prevenție pot reduce murdăria cauzată de animalele de companie.


Protecție pentru zonele critice

Mai multe pete și murdărie se adună în zone specifice, adesea în jurul intrării în casă sau în apropierea bolului de mâncare al animalului de companie. Covorașele funcționează bine în aceste zone pentru a reduce cantitatea de sol pe care animalul de companie o poate aduce în casă. Ridicați zilnic covorașele și scuturați-le. Apoi, asigurați-vă că aspirați atât covorașele, cât și sub ele, astfel încât solul și alergenii să nu se acumuleze sub covoraș.


Regim de curățenie

Pentru a menține un covor mai curat, stabiliți un program regulat de curățare și respectați-l. În general, ar trebui să aspirați cel puțin o dată pe săptămână. Dacă aveți un animal de companie cu păr lung sau un animal care petrece timp afară, atunci este posibil să doriți să măriți frecvența aspirării la fiecare două sau trei zile. Aspirarea frecventă reduce cantitatea de sol care poate fi încorporată în fibrele covorului, ceea ce reduce șansele de apariție a petelor.


Planificați o curățare mai profundă

Chiar și cu protecție și întreținere regulată, petele și acumularea de sol vor apărea. Puteți trata petele cu o curățare profesională a covoarelor în Timișoara.


Curățare Profesională


Aduceți în mod regulat covorul la o echipă de curățare profesională a covoarelor pentru a preveni acumularea excesivă de praf si pământ. Ca proprietar de animale de companie, planificați să aveți covoarele curățate profesional cel puțin de două ori pe an.


Serviciul de curățareprofesională a covoarelor are echipamentul necesar pentru a elimina petele dificile cauzate de animalele de companie, cum ar fi urina, și va putea îndepărta acumularea normală zilnică de sol și praf din profunzimea covorului. Puteți solicita chiar și un tratament de deodorizare astfel încât covorul să miroasă la fel de bine pe cât arată.


Tratamente locale pentru un covor curat

Tratamentul corect al petelor vă va ajuta să gestionați petele între vizitele de curățare profesională a covoarelor. În loc să cumpărați un produs după ureche de la magazin, cereți recomandări tehnicianului dumneavoastră de curățare a covoarelor. Acesta vă poate îndruma către cele mai eficiente tratamente locale pentru problemele specifice de pete cauzate de animalele de companie.


În plus, tratamentele pe care tehnicianul le recomandă vor completa de obicei produsele de curățare pe care le utilizează, astfel încât calitatea tratamentelor locale să se potrivească cu calitatea așteptată după o curățare profesională completă.

Pentru a face o programare pentru curățarea covoarelor dumneavoastră, contactați Spălătoria TipTop din Timișoara – curățătorie profesională covoare astăzi.

Dorim ca relatia noastra sa fie impecabila.

Spalatorie covoare Timisoara

Cei peste 10 ani de activitate in domeniul curatatoriei ne-au învățat că spălatul covoarelor cere profesionalism și dedicație. Investim în tehnologie și produse speciale de curățat.

Prestăm servicii de calitate, cu aparate profesionale de ultimă generație.Tot ce trebuie să faceți este să ne sunați! Noi venim și preluăm covoarele, le spălăm și vi le returnăm curate și parfumate!