Tot ce trebuie să știți despre diverse tipuri de fibre pentru covoare

23/10/2023
Tot ce trebuie să știți despre diverse tipuri de fibre pentru covoare

La Spălătoria TipTop din Timișoara, înțelegem cât de important este aspectul covoarelor pentru atmosfera locuinței tale. Alegerea tipului potrivit de covor depinde în mare măsură de preferințele dumneavoastră personale și de destinația acestuia. De aceea, în acest articol, vom explora diferite tipuri de fibre pentru covoare și caracteristicile specifice ale fiecăreia, pentru a vă ajuta să luați decizii informate atunci când vă doriți să achiziționați un covor nou.


1. Covoare cu fibre tăiate (Cut Pile)

Covoarele din fibre tăiate sunt printre cele mai comune tipuri de covoare și se remarcă printr-un aspect uniform, cu fibre scurte sau de lungime medie care oferă o senzație moale la atingere.

Acest tip de fibră este ideal pentru zone cu trafic moderat, precum sufragerii, dormitoare și holuri. De asemenea, este foarte rezistent la deformări și pete.


2. Covoare din fibre în buclă (Loop Pile)

Covoarele din fibre în buclă prezintă bucle de material neîntrerupt, ceea ce le conferă o durabilitate deosebită, fiind perfecte pentru zone cu trafic intens, cum ar fi holurile, scările și camerele de zi.

Aceste covoare sunt relativ ușor de întreținut, deoarece murdăria nu pătrunde în adâncimea fibrelor. Covoarele din fibre în buclă pot avea fibre drepte sau ușor curbate, aranjate în formă circulară.


3. Covoare din fibre texturate (Textured Carpet Pile)

Covoarele din fibre texturate sunt o combinație de fire și bucle, care creează un model în material.

Acest tip de covor nu prezintă fire uniforme, ci pare a fi alcătuit din benzi neregulate, distribuite pe întreaga suprafață. Aceste covoare sunt ideale pentru zonele cu trafic intens, cum ar fi holurile, lobby-urile și birourile de acasă. Ele au bucle tăiate și ne-tăiate care creează un aspect și o senzație unice.

Aceste covoare sunt perfecte pentru sufragerii formale și dormitoare, deoarece oferă confort sub picioare și o durabilitate excelentă.


4. Covoare din fibre Frieze (Frieze Carpet Pile)

Covoarele din fibre frieze prezintă fire strâns împletite pentru a oferi o textură atractivă, fiind potrivite pentru orice tip de pardoseală.

Această fibră este foarte rezistentă la deformări și pete, și este ușor de întreținut. Are un aspect similar cu cel al unei perii aspre și este des întâlnită în zonele cu trafic intens.

Aceste covoare oferă o senzație de lux și se potrivesc bine în sufrageriile formale, în camerele de luat masa și în dormitoare.


5. Covoare din fibre Berber (Berber Carpet Pile)

Covoarele Berber sunt realizate din fire în buclă, de obicei scurte, și sunt cunoscute pentru durabilitatea lor, fiind potrivite pentru camerele de familie, subsoluri și birourile de acasă.

Aceste covoare vin în diverse culori și stiluri și pot fi mai scumpe decât alte tipuri de fibre pentru covoare.


6. Covoare din fibre Shaggy (Shaggy Carpet Pile)

Covoarele Shaggy au o textură pufoasă, cu bucle ne-tăiate.

Acest tip de covor este moale și luxos, potrivit pentru dormitoare, sufragerii și săli de cinema acasă. Ele sunt, de asemenea, foarte durabile și pot rezista la trafic intens.

Covoarele Shaggy vin în diverse culori și stiluri, dar sunt cele mai scumpe dintre toate tipurile de fibre pentru covoare. Sunt mai predispuse la pete și deformări decât alte tipuri de covoare, așa că funcționează cel mai bine în zone cu trafic redus, cum ar fi dormitoarele sau sălile de cinema de acasă.


7. Covoare din fibre Velvet (Velvet Carpet Pile)

Covoarele din fibre Velvet prezintă bucle în formă de spirală, care creează o textură moale și luxoasă.


Aceste covoare oferă o senzație de uzură, ceea ce le face potrivite pentru zonele cu trafic intens, cum ar fi sufrageriile, sălile de mese și dormitoarele.


8. Covoare din fibre Saxon (Saxony Carpet Pile)

Covoarele din fibre Saxon au un design dens și plat și sunt considerate unele dintre cele mai moi covoare.

Fibrele torsionate creează o suprafață asemănătoare catifelei, dar cu un șorț foarte strâns.

Aceste covoare sunt ideale pentru zonele cu trafic redus și funcționează bine în dormitoare și în camerele cu trafic redus.


9. Covoare din fibre Plush (Plush Carpet Pile)

Covoarele din fibre Plush sunt un tip de fibră tăiată, realizată din fire scurte și groase.

Acestea sunt moi la atingere și perfecte pentru dormitoare, sufragerii și sălile de cinema de acasă. De asemenea, vin în diverse culori și stiluri pentru a alege.

Covoarele Plush sunt unul dintre cele mai populare tipuri de fibre pentru covoare, fiind cunoscute pentru confortul și durabilitatea lor.


10. Covoare din fibre Cable (Cable Carpet Pile)

Covoarele din fibră Cable sunt construite cu un fir de lână împletit în diagonală. Acestea au o textură moale și sunt preferate de multe persoane pentru durabilitatea lor, rezistența la mirosuri și ușurința de întreținut.

Acest tip de covor este ideal pentru zonele cu trafic moderat, cum ar fi sufrageriile, holurile și sălile de mese.


Acestea sunt cele 10 tipuri diferite de fibre pentru covoare pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de a achiziționa un covor nou.


Fiecare tip are caracteristici unice, așa că este important să luați în considerare nevoile și bugetul dumneavoastră atunci când alegeți cel mai potrivit covor pentru locuința dumneavoastră.


Desigur, este esențial să obțineți sfaturi profesionale de la un specialist dacă nu sunteți sigur cu privire la tipul de fibră potrivit pentru nevoile dumneavoastră.


Prin înțelegerea acestor tipuri diferite de fibre pentru covoare, puteți lua o decizie informată atunci când alegeți covorul perfect pentru locuința dumneavoastră. Alegerea corectă nu numai că va adăuga stil și confort, dar va dura mulți ani de acum înainte. La Spălătoria TipTop din Timișoara, suntem aici pentru a vă ajuta să păstrați covoarele în cea mai bună formă posibilă, oferindu-vă servicii profesionale de curățare a covoarelor.

Dorim ca relatia noastra sa fie impecabila.

Spalatorie covoare Timisoara

Cei peste 10 ani de activitate in domeniul curatatoriei ne-au învățat că spălatul covoarelor cere profesionalism și dedicație. Investim în tehnologie și produse speciale de curățat.

Prestăm servicii de calitate, cu aparate profesionale de ultimă generație.Tot ce trebuie să faceți este să ne sunați! Noi venim și preluăm covoarele, le spălăm și vi le returnăm curate și parfumate!